לעתים קרובות אני נשאל מדוע חשוב לשכור מעצב ממשק לפרויקט. אנסה לענות על כמה שאלות ולהסביר את הערך שמעצב ממשק משתמש מביא לפרויקט שלך. אני מאמין ששכירת מעצב ממשק משתמש היא השקעה חשובה שיכולה לשפר משמעותית את האיכות והיעילות של כל פרויקט.
אשמח לענות על שאלות נוספות אם יש לך – אפשר לפנות אלי באמצעות הטופס המקוון בתחתית העמוד, בוואטסאפ או בטלפון: 054-4466736.
ממשק משתמש גרפי הוא הדרך החזותית לקיים אינטראקציה עם מחשב או מכשיר, ע"י שימוש באלמנטים גרפיים כדי לייצג פקודות ומידע. מעצב ממשק משתמש אחראי על תכנון הפריסה החזותית והאינטראקציות של מוצרים דיגיטליים כמו אתרים, אפליקציות ויישומי תוכנה אחרים. הוא פועל ליצירת ממשק יעיל, נגיש, נוח וידידותי לשימוש. מעצב ממשק משתמש שוקל גורמים כמו עיצוב חוויית משתמש, זהות קהל היעד, זהות המותג ,מטרות המוצר ושימושיות וכך משפיע על תפיסת המוצר ובידולו בשוק.
הרעיון של עיצוב ממשק משתמש (UI), המתמקד בממשק ובעיצוב הוויזואלי, קיים מאז הימים הראשונים של המחשוב האישי בשנות השבעים והשמונים והוא חלק מהותי בעיצוב ופיתוח מוצרים דיגיטליים. מעצבי ממשק משתמש מנוסים רבים שילבו שיקולי חווית משתמש (UX) בעבודתם, הרבה לפני שחווית משתמש הפכה לתחום בפני עצמו. המונח "חווית משתמש" לא היה בשימוש נרחב עד שנות התשעים של המאה ה-20, כאשר דון נורמן טבע את המונח בזמן שעבד באפל. עיצוב חווית משתמש כתחום נפרד זכה להכרה ופורמליזציה רבה יותר רק בשנים האחרונות, ככל שתחום העיצוב התפתח והתמקצע, וחשיבות העיצוב המתרכז בחוויית המשתמש גדלה.
מעצבי חווית משתמש מתעסקים בחקר הצרכים וההתנהגויות של המשתמש ומביאים נקודת מבט ייחודית ומיומנות ספציפיות לשולחן העיצוב. בהחלט ישנם פרויקטים שנחוץ להם משהו שכל ייעודו להתעסק רק בחוויית המשתמש – אבל ברוב המוחץ של הפרויקטים אין צורך לאייש את עיצוב חוויית המשתמש באיש מקצוע ייעודי, מעצב ממשק מנוסה ידע לשלב את הידע שלו בעיצוב ממשק משתמש עם הטכניקות והמתודולוגיות הנהוגות בעיצוב חוויית משתמש ולתת לך את כל הפתרונות שצריך.
בעוד שסטודיו עשוי להציע צוות של מעצבים, בפועל, ברוב המקרים, יוקצה לך מעצב כלשהו שפנוי לעבודה – אם שפר מזלך זה המעצב הטוב שלהם – אם לא, זה הסטאז'ר החדש (גם הוא צריך לעשות משהו). בנוסף, לעיתים רבות בסטודיו מעבירים את המעצב שהוקצה לך לפרויקט אחר, שחשוב יותר משלך והפרויקט שלך מוזנח – לך מספרים ש"ככה זה, דברים לוקחים זמן".
עבודה עם מעצב ולא עם סטודיו מבטיחה עיצוב מגובש לאורך כל הפרויקט מול אדם אחד, שנותן לך ולפרויקט שלך תשומת לב מלאה.
עיצוב ממשק משתמש מוקדם ככל שניתן בתהליך פיתוח מוצר הוא קריטי מכיוון שהוא מאפשר לך לתכנן את הפריסה (Layout), התהליכים, הפונקציונליות והאסתטיקה הכוללת של המוצר בצורה נכונה. עיצוב מוקדם חוסך לך זמן ומשאבים בטווח הרחוק ועוזר לזהות בעיות פוטנציאליות במקום להיתקל בהן בשלבי הפיתוח או לאחר ההשקה.
כמו בכל עיצוב טוב, ההתקדמות בעיצוב ממשק היא בשלבים. החל משלב סקיצות וגיבוש השפה העיצובית, דרך תרחישי שימוש (User flow), תרשימי שלד (Wireframe), מוקאפים (Mockups) ועד יצירת אב טיפוס (Prototype) מוכן לפיתוח. בחלק מהפרויקטים מתווסף גם שלב של בדיקת איכות בסיום הפיתוח. בעבודה עם מעצב ממשק משתמש, עליך לצפות לתקשורת רצופה (בשלבים מסוימים על בסיס יומי) וביצוע שינויים על סמך ההבנות שנגיע אליהן יחד.
ציר הזמן של פרויקט עיצוב ממשק משתמש משתנה בהתאם להיקף הפרויקט ומורכבות העיצוב. בדרך כלל, פרויקט עיצוב ממשק לוקח כמה חודשים. חשוב לדון בציר הזמן עם המעצב שלך מראש, כך שניתן יהיה לתכנן בהתאם את יתר לוחות הזמנים.
מעצב ממשק משתמש יכול להמשיך לספק תמיכה ותחזוקת עיצוב שוטפת אם יתבקש גם לאחר השלמת תהליך העיצוב. עם זאת, הדבר עשוי להגיע בעלות נוספת, תלוי בתנאים הספציפיים של ההסכם. חשוב לדון עם המעצב בתמיכה ותחזוקת עיצוב שוטפים כבר בשלב המו"מ הראשוני.
עלות שכירת מעצב ממשק משתמש יכולה להשתנות בהתאם לניסיון וכישרון המעצב ולהיקף ומורכבות הפרויקט שלך. חלק מהמעצבים גובים תעריף לפי שעה, אחרים גובים תשלום גלובלי עבור כל הפרויקט. חשוב לדון בעלויות מראש כדי שלא יהיו הפתעות. בעיצוב יש שימוש בגופנים, אייקונים, תמונות ורכיבי מדיה אחרים (וידיאו, סאונד, תלת ממד…) ובנוסף עבודות עיבוד והפקת גרפיקה מותאמת למוצר – חשוב לברר מה כלול בעלות העיצוב ומה לא כבר בהתחלה.
כן, מעצב ממשק משתמש יכול בהחלט לסייע לך בפיתוח המיתוג הגרפי לעסק שלך. יצירת זהות חזותית עקבית חיונית להקמת מותג חזק בשוק תחרותי. מעצב ממשק משתמש מיומן יכול לגבש שפה וסגנון עיצוב, המשקפים את ערכי המותג שלך ולהבטיח שהזהות החזותית של המותג שלך תהיה עקבית בכל המדיומים, כולל אתר האינטרנט, המדיה החברתית, חומרי השיווק ועוד.
מעצב הממשק דואג שהעיצוב יהיה עקבי על ידי שימוש בעקרונות עיצוב רספונסיבי המראים כיצד העיצוב יסתגל לגדלי מסך ורזולוציות שונים. אולם לרוב קיים פער תכנון מול ביצוע, לכן רצוי לבקש מהמעצב שגם יבצע בדיקות איכות ביצוע בסיום הפיתוח, לוודא שאכן העיצוב נראה ועובד באופן תקין במכשירים ובפלטפורמות השונות.
אורן קוינטנר הוא מאפיין ומעצב ממשק משתמש (UID) עם מעל 15 שנות ניסיון – מומחה עיצוב אינטראקטיבי (IxD) ואפיון אפליקטיבי הממוקד באפיון ועיצוב חווית משתמש (UX), שמפיח חיים ברעיונות והופך מוצרים טובים ליוצאי דופן.
האתר משתמש בעוגיות ופטריות. הפטריות רעילות, אבל העוגיות ממש טעימות.
כל הזכויות שמורות © 2024, אורן קוינטנר - מעצב ממשק משתמש (UI/UX)