תהליך האפיון והעיצוב שלי מודע לפרטים הקטנים, למגמות העכשוויות ולשיטות העבודה הנהוגות והמומלצות ביותר וכולל 5 שלבים עיקריים להשגת המטרות העסקיות עבור המוצר שלך: מחקר וניתוח, אפיון ויזואלי, תכנון חווית משתמש, עיצוב ממשק משתמש ועיצוב אינטראקציה.
אני דואג לכך שכל אחד מלקוחותי יקבל פתרון ייחודי, יצירתי ומותאם לחלוטין עבור המוצר שלו וחווית הלקוח הרצויה לו ומתמקד בפישוט המורכבות סביב העיצוב.
תהליך עיצוב נכון מתחיל במחקר ואיסוף של המידע הנחוץ על המוצר או השירות המיועד. נגבש יחד את כל המידע שדרוש לאפיון הפרויקט ולהבנת חווית המשתמש הרצויה. אערוך דיונים עם הגורמים הרלוונטיים אצלך כדי להבין את הצרכים והדרישות שלך ושל קהל היעד, אבין את המטרות העסקיות ואת כיווני הפעולה הרצויים, אסקור ואנתח מתחרים וחברות דומות בארץ ובעולם ולבסוף אלמד את האילוצים של הפרויקט (אילוצי זמן, משאבים, טכנולוגיה, כסף ועוד).
אפיון ויזואלי של מוצר (אפליקציה, אתר וכו') כרוך בהגדרת תכונות המפתח של המוצר כדי להבטיח שיענה על צרכי המשתמשים המיועדים לו ויעמוד בדרישות האפיון הטכני שלו ומטרות המוצר – אפיון ויזואלי (להבדיל מאפיון טכני) כולל תכנון התהליכים והיחסים בין רכיבים במוצר. האפיון מוצג לרוב בתרשימי זרימה ומיפוי של הרכיבים, המשימות והאתגרים הפוטנציאלים שעלולים להתעורר.
על בסיס האפיון הוויזואלי ובהמשך ישיר, אתכנן את המישור החוויתי של המוצר (UX – חווית משתמש). תכנון חווית המשתמש כולל מיפוי של הנתיב שעובר המשתמש בדרכו במוצר (User Journey – מסע משתמש), האינטראקציות השונות, ההשפעות על המשך תנועתו במסלול ועוד. אבדוק ארגון של ארכיטקטורת המידע והיבטים של שימושיות (Usability) ותועלתיות (Usefulness), טכניקות הנעת משתמשים והתאמת המוצר לפלטפורמות השונות.
שלב עיצוב הממשק מתחיל בהגדרת קונספט עיצובי, פיתוח סקיצות גרפיות ויצירת תרשים שלד (Wireframe) שיספק את קווי המתאר של עיצוב הממשק (UI). אציע מספר חלופות ופתרונות אפשריים ולאחר בחירת הכיוון הרצוי, אעצב את אב הטיפוס (פרוטוטיפ) של ממשק המשתמש על כל האובייקטים הגרפיים שבו, הטיפוגרפיה והפריסה (Layout). העיצוב שיוגש יהיה אינטראקטיבי ויאפשר לך לבחון את התפקוד והשימוש בממשק "חי" ולהתרשם מהמראה והתחושה (Look and Feel) של המוצר. בשלב הבא אבחן מצבי תגובה (רספונסיביות) למדיות השונות (מסך מחשב, טאבלט, נייד וכו'), נקודות שבירה והתאמות נגישות.
עיצוב ממשק אינו שלם ללא עיצוב אינטראקציה (IxD). החשיבות של עיצוב אינטראקציות היא בכך שהוא מוביל לשיעורי אימוץ גבוהים יותר, מגדיל את שביעות הרצון מהמוצר, מגדיל את שיעור שמירת הלקוחות, מביא לתוצאות עסקיות טובות יותר וכמובן מוסיף ברק ועניין לחוויית השימוש הכללית במוצר.
בסיום העיצוב, אבחן הוספת אינטראקציות, מעברונים (Transitions), אנימציות, מיקרו-אנימציות ווידיאו בכל הנקודות הרלוונטיות בעיצוב, כך שחווית המשתמש תשתפר.
אורן קוינטנר הוא מאפיין ומעצב ממשק משתמש (UID) עם מעל 15 שנות ניסיון – מומחה עיצוב אינטראקטיבי (IxD) ואפיון אפליקטיבי הממוקד באפיון ועיצוב חווית משתמש (UX), שמפיח חיים ברעיונות והופך מוצרים טובים ליוצאי דופן.
האתר משתמש בעוגיות ופטריות. הפטריות רעילות, אבל העוגיות ממש טעימות.
כל הזכויות שמורות © 2024, אורן קוינטנר - מעצב ממשק משתמש (UI/UX)